1 citronsyraSkölj
äpplena och borsta citronerna noggrant under rinnande vatten. Dela dom oskalade äpplena i mindre bitar. Ta även med kärnhuset - kärnorna ger en bra smak åt saften. Skala citronerna med en potatisskalare, men se till att du inte får med det vita under skalet (det smakar beskt). Blanda alla ingredienser i en stor kastrull och pressa i citronsaften. Låt saften koka upp under omrörning så att sockret löser sig och låt sedan saften sjuda i ca 15 min. Ta av den från värmen och låt den stå och dra minst 1 dygn i kylen. Sila saften och häll den på väl rengjorda flaskor. Frys in saften men fyll inte flaskorna till mer än 3/4 delar. Annars kan flaskorna spricka när saften fryser. Ett tips är att frysa in saften som iskuber.
Hej på er här mitt i natten. När man är småbarnsförälder får man liksom blogga när tillfälle ges, exempelvis kl 2 på natten när man sitter uppe i soffan med genomförkylda barn och tittar på barnprogram…
Himmelsk god Äppelsaft. Himmelsk god Äppelsaft. Jag har gjort den här saften tidigare, men den är värd att komma upp på tal igen så god är den och enkel för den delen också
Det här receptet kom till när jag misslyckades med att koka äppelsirap för två år sedan. Saften är väldigt god varm och passar också som glögg om man blandar den ganska starkt
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Ni som följt bevemyrs på facebook ett tag minns kanske att jag hängde upp flaskor i träden när fruktkarten var ytte pytte små
Anders kommer snart att ha ett inlägg om vår mysiga helg hos Svärfar/Farfar/Pappa och Y. Jag ville bara tränga mig före och beskriva deras fantastiska hemgjorda äppledryck
I nya numret av LagaLätt (som för övrigt bara handlar om vegetarisk mat. ) var det flera äppelrecept. Och jag som hade Tema Något med äpple, vilken himla tur
Recept. vickygt. fre, 2013-08-30 18. 10. (0). Skölj äpplena och dela de på mittenLägg i en kastrull Häll i vatten, saften från citronen och vaniljstångenKoka tills äpplena börjar koka sönderSila bort äpplenaLägg saften i kastrullen och låt koka upp tillsammans med sockretHäll upp på flaskor
Skölj äpplena och dela dem i mindre bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll på vattnet. Koka upp, sänk därefter plattan och låt sjuda under lock i 20 minuter
Äppelsaft (äppelmos längre ner). Relaterade Äppelsaft (äppelmos längre ner). Förra helgen gjorde jag på nytt en stor laddning äppelsaft, men den här gången tog jag bort kärnhuset först så jag kunde göra mos med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.