Äppelöl
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 kg syrliga äpplen, till exempel Ingrid-marie
  • 110 l vatten
  • 1 ca 2 hg muscovadosocker eller vanligt socker
  • 150 g jäst (vanlig bakjäst)
  • 1 russin
  • 1 ca 4 kg syrliga äpplen, till exempel Ingrid-marie 10 l vatten ca 2 hg muscovadosocker eller vanligt socker 50 g jäst (vanlig bakjäst) russinHacka äpplena med skal och kärnhus och lägg i en kastrull. Slå på kokande vatten låt stå svalt i ca tre dygn så att smakerna dras ur äpplena. Sila bort alla äppelbitar.
  • Koka upp äppelvattnet tillsammans med sockret.
  • Ta av kastrullen från plattan. Blanda ut jästen med lite socker och lite ljummet vatten i en skål, då får du en vätska som sedan lättare blandas i äppelvattnet.
  • Tillsätt jästblandningen när äppelvattnet är fingervarmt.
  • Låt stå i kastrullen i ca tre dagar. Häll sedan upp i flaskor och stoppa 4-5 russin i varje flaska. Efter ca en vecka så är ölen färdig att drickas.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.