11,5 kg
socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten. Pressa citronerna, slå över rallarrosorna och citronsaften och låt dra i 4-6 dagar. Sila av och tappa på flaskor. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen.
3 kg äpplen, mogna och saftiga. 11 citron, pressad saft (alt 3 krm askorbinsyra). 1Sila ned saften i en rostfri kastrull genom en silduk. 1Häll upp på väl rengjorda och varma flaskor (ursköljda i varmt vatten)
Rör ner citronsaft och sila bort blommorna. Smaka av och se om det behövs tillsättas mer citronsaft. Späd den koncentrerade saften med vatten vid servering
Tänk på att aldrig använda en aluminiumkastrull när du gör rabarbersaft. Tänk också på att hålla ett öga på blandningen under de två dagar den står till sig
Mortla in sockret i limebitarna så att saften pressas ut. Den här drinken påminner mig om Brasilien även om den har en riktigt svensk touch med jordgubbar
Ger ca 3 liter 5 l svarta vinbär (färska eller frysta, tinade) 2 1/2 l vatten 5 dl strösocker /liter avrunnen saft 2 krm natriumbensoat per liter saft Lägg till i inköpslistan
-) Jo, jag gjorde must av äpplen igår genom att använda min råsaftcentrifug. Det kommer bubbla upp brunt skum under tiden, för att få bort den fyll på med lite hett vatten ändå upp till toppen
1130 g mörk choklad, 70 % 130 g mjölkchoklad, 40 % 3 dl vispgrädde 60 g smör, rumsvarmt 8 dl mjölk, 3 %Smält chokladen över vattenbad tills den har en temperatur på 50 grader. Låt smeten svalna tills den har en temperatur på 35–40 grader Tillsätt därefter smöret och arbeta in det i ganachen med en stavmixer
Så vi kokade saftpå förra årets skörd. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.