Äppelsaft – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 kg äpplen, mogna och saftiga
  • 1 knappt 1 1/2 liter vatten
  • 11 citron, pressad saft (alt 3 krm askorbinsyra)
  • 11 kanelstång
  • 16 dl strösockerSkölj och dela äpplena i halvor.
  • 1 Lägg alla ingredienser utom sockret i en stor kastrull och koka långsamt upp under lock tillls äpplena börjar koka sönder.
  • 1 Sila ned saften i en rostfri kastrull genom en silduk. Koka upp, rör ned sockret och gör ett nytt kort uppkok.
  • 1 Häll upp på väl rengjorda och varma flaskor (ursköljda i varmt vatten).
  • 1 Låt kallna och förvara sedan svalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.