Frallorna äter jag till frukost med t. Tillsammans med t. Tänk på det när ni överväger priserna på vissa specialmjöler – de är ofta väldigt dryga, späckade med näring och mättar både mer och längre tid
Tefflimpa som bikarbonatsbröd med saftig och hållbar konsistens. Bikarbonatsbröd ska inte jäsa men behöver något typ av syra i smeten (ofta filmjölk men jag har använt äppelcidervinäger) för att bilda luftighet tillsammans med bikarbonatet
Jag har använt kycklingbröst från en hel ekologisk kyckling eftersom att jag med två separata inlägg (varav detta är det första) vill visa hur många portioner mat man kan få ut av en endaste ekologisk kyckling
Jag har varit nöjd med de flesta, men lockas ändå att fortsätta exprimentera med olika blandningar. Den här gången har jag valt lite grövre glutenfria havregryn som bas och sedan plussat på med lite olika frön
Här kommer vi tipsa om en tårta som är enkel att baka och går med fördel förbereda någon dag innan kalaset och enkla, fina klubbor med marshmallows och mörk choklad
Senaste dagarna har jag varit så vansinnigt sugen på bröd med frukt i. Jag har redan ett favorit recept som jag gillar och det är den med Glutenfria Havrefrallor med tranbär och kanel
Jag följde receptet ganska väl, men tog mer bovetekross, bytte majsmjöl mot kikärtsmjöl (eftersom jag är återhållsam med majsmjöl som sägs vara inflammationsskapande), och olivolja mot rapsolja
Eftersom barnen inte gillar stenhård kanter lägger jag brödet på ett galler – men med en duk över. Efter 30 minuter – ta ut bröden och kolla värmen i bröden med hjälp av en kökstermometer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.