Tar några minuter att göra och är de absolut godaste jag har smakat. Jag har saknat goda wienerbröd så mycket och utan att veta att det var så här lätt
Ingredienser Portioner. 4 3 dl fin glutenfri mjölmix (3 dl motsvarar 180 g) 75 g smör 1 dl naturell kvarg 10 % (1 dl motsvarar 100 g) 1 msk vatten Fyllning 3 ägg 1 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 dl riven Västerbottensost Till servering sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Lös jästennu mjölken och tillsätt olja, sirap, husk, salt och havregryn. Blanda och låt stå ca 10 min. Dela upp degen i fyra delar, två/ plåt, på bakpappersklädda plåtar och platta ut runda kakor va 1/2 cm tjocka. Nagga dem och låt jäsa i 30 min. Pensla med mjölk och grädda sen i 225 grader ca 10 min
Stålet från Gourmetstål forsätter att imponera, till och med glutenfria produkter får en krispig botten och degen reser sig fint och får såna där härliga bubblor som man blir så lycklig av
Jag utgick ifrån receptet på Lindas Bakskola och gjorde om det till glutenfritt. Blev väldigt gott och helt klart något jag kommer att baka fler gånger
Inget jäsande och annat jobbigt väntande, bara att blanda ihop och ner i formen. Är du ute efter ett snabblagat bröd som dessutom är glutenfritt så tycker jag du ska testa det här filmjölksbrödet som blev väldigt gott
Jag ska erkänna att jag hade lite måndagsångerst när jag vaknade imorse, och det var lite extra segt att komma ur sängen, men jag har fått en fantastiskt bra måndag än så länge vilket känns skönt
Knäcket nedan som jag upptäckte sist jag handlade på min ICA är det bästa och absolut godaste köpealternativ jag hittat hittills när det gäller glutenfritt fröknäcke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.