4 400 g fryst torskfilé 6 potatisar 2 morötter 1 gul lök 2 tomater 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl crème fraiche salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl grovskuren dill 1 förp räkor i lake (à 170 g, avrunnen vikt) krutonger till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Med torskrygg i frysen, blev det fisksoppa till middag. dill. Tillsätt därefter krossade tomater, vatten, buljongtärning och kryddor och koka tills att morötterna nästan är klara
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Klipp över rikligt meddill. Med grädde, vitt vin, olika sorters fisk och grönsaker blev det till slut en riktigt njutbar soppa, som dotter och måg bjöds på till lördagslunch när de kom och hälsade på
Skär fisk ochtomater i bitar. Krydda fisken med salt. Lägg i dillfrön, dilloch fisk. 2 tomater. 1 tsk dillfrö. 0,5 dl hackad dill. Lägg i tomatoch kräftstjärtar och koka ytterligare 1 minut. 2 tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.