Och smaka av med lite salt, fiskkrydda och lite cayenne. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Hetta upp en kastrull och fräs rotfrukter + lök en liten stund , häll ner tomatpure, dill, fond och vatten
4 400 g fryst torskfilé 6 potatisar 2 morötter 1 gul lök 2 tomater 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl crème fraiche salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl grovskuren dill 1 förp räkor i lake (à 170 g, avrunnen vikt) krutonger till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Till soppan smakar det fint med en aioli, antingen du gör den från grunden eller på fuskvis, denna gången tog vi genvägen och rörde samman köpemajo med riven vitlök och hackad dill
Krydda fisken med salt. Lägg i dillfrön, dilloch fisk. Skär fisk och tomater i bitar. 1 tsk dillfrö. 0,5 dl hackad dill. Lägg i tomat och kräftstjärtar och koka ytterligare 1 minut
Det här är utan tvekan den godaste fisksoppan ever. Medrotfrukteroch olika fisksorter är den dessutom väldigt mättande, även en hårt tränande ishockeyspelare ser den som en mycket godkänd middag
Mixa ägg, senap, potatis ochdill i en blender eller med hjälp av en stavmixer, strila i oljan försiktigt till en homogen, tjock grön majonnäs, smaka av med salt, vitpeppar och ättika
Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.