Med torskrygg i frysen, blev det fisksoppa till middag. Tillsätt därefter krossade tomater, vatten, buljongtärning och kryddor och koka tills att morötterna nästan är klara
Ikväll överraskades jag av Annas goda fisksoppa. Goda salta räkor kan man inte få förmycket av och i kombination med en krämig tomatiserad soppa med curry kompletterar de bra med sin sälta till torsken
4 400 g fryst torskfilé 6 potatisar 2 morötter 1 gul lök 2 tomater 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl crème fraiche salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl grovskuren dill 1 förp räkor i lake (à 170 g, avrunnen vikt) krutonger till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Med grädde, vitt vin, olika sorters fisk och grönsaker blev det till slut en riktigt njutbar soppa, som dotter och måg bjöds på till lördagslunch när de kom och hälsade på
Igårg blev det en fisksoppa som var mycket god. Blev lite annorlunda mot om jag hade handlat ingredienserna, en av fördelarna med att ta det man har hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.