Semester

Semester

  • 14 Recept
Fisksoppa med tomat och dill

Fisksoppa med tomat och dill

600 g torskfilé 0,5 purjolök 1 fänkål 2 morot 4 potatis 2 klyfta vitlök 400 g konserverade körsbärstomater 1 apelsin 1 fänkål, liten ca 1,2 l vatten 2 fiskbuljongtärning 2 tsk torkad timjan 0,5 g saffran (1 kuvert) 300 g handskalade räkor färsk dill, finhackad olivolja, till stekning
Torsk ”saltimbocca” med ugnsbakade tomater

Torsk ”saltimbocca” med ugnsbakade tomater

Ingredienser Portioner. 4 Potatispuré 900 g potatis 2 dl mjölk salt peppar Torsk ca 600 g torskfilé 1/2 kruka salvia (använd resten av salvian till tomaterna) 100 g serranoskinka Ugsnbakade tomater 1 burk urkärnade oliver (à 235 g) 400 g romanticatomater 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja salvia skal och saft av 1/2 citron Lägg till i inköpslistan
Grön ärtsoppa med pepparrotskräm

Grön ärtsoppa med pepparrotskräm

Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en gryta med smör. Tillsätt ärterna, vatten och fond och koka i 10 minuter
ViktVäktarnas skaldjurslasagne

ViktVäktarnas skaldjurslasagne

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla purjolök och fräs tillsammans med pressad vitlök i olja. Låt avrunna kräftstjärtar och skalade räkor fräsa med ett par minuter
Zeinas moussaka

Zeinas moussaka

3-4 aubergine [ca 800 g] 1,5 tsk salt 1 dl ost, riven (att strö över) olja, till stekning. 1Köttfärssås500 g lammfärs 2 gul lök 2 klyfta vitlök 1 burk krossade tomater (à 400 g) 2 msk tomatpuré 1 tsk strösocker 1 tsk malen kanel 1 msk oregano 1 tsk torkad timjan 1,5 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 dl persilja, finhackad 2 dl vatten
Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

1 Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke