Bränn av med konjaken, låt det inte brinna under köksfläkten. Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita
Fräs vitlök och purjolök i smör-&rapsolja i en kastrull. Servera med matyoghurt. 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g torskfilé eller koljafilé 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong 150 g Arla® färskost naturell ½ dl mango chutney 1½ tsk curry 2 dl granatäpplekärnor 65 g babyspenat 2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt 1 surdegsbröd, ca 250 g
Servera med en klick crème fraiche och en bit knäcke. Fisk- och skaldjurssoppa 4 st portionsbitar av laxfilé smör 1 st gul lök 10 cm purjolök 1 klyfta vitlök 2 msk fryst röd chili, hackad 1 dl torrt vitt vin 2 dl lätt cremefraiche 1 burk körsbärstomater 2 msk fiskfond 1 msk fryst basilika, hackad 1 nypa svartpeppar 1 burk kräftstjärtar i lag 0,5 dl kräftlag (häll bort resterande)
Lägg i ett paket Findus Våra Finaste Sockerärter, broccoli & små fina ärter, låt allt bli varmt. Lägg räkskalen i en gryta tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljongtärning, vitt vin, vatten och grädde
Smakade upp med lite grädde och lite salt och vitpeppar. I fredags bjöd vi in våra goa grannar, deras stora dotter hade önskt musslor hemma så då bestämde jag mig snabbt för att göra en fisk och skaldjussoppa
Lägg i ett paket Findus Våra Finaste Sockerärter, broccoli & små fina ärter, låt allt bli varmt. Lägg räkskalen i en gryta tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljongtärning, vitt vin, vatten och grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.