Morbergska fisksoppan med saffran
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja)
  • 0,5 purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 selleristjälkar
  • 3-4 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 dl vitt vin
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 l fiskfond eller hummerfond
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika)
  • 1 knivsudd chilipeppar
  • 1 kg blåmusslor
  • 200 g skalade räkor
  • 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vitt vin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.