Fisk med smak av jordnöt och ingefära
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé av torsk
  • gädda
  • abborre
  • sej eller någon annan vit fisk
  • 2-3 msk olja
  • 1½ msk majsenamjöl
  • 2-3 msk jordnötssmör
  • 2-3 cm färsk ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 3-4 salladslökar
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 3 msk sherry
  • 3-4 msk mörk sojasås
  • ½ dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk salt
  •  
  • Till garnering och sås
  • 5-6 skogsöron (kinesisk svamp)
  • ½ dl halvtorr sherry
  • 1 msk majsenamjöl
  • Salt
  • 3 msk majsolja
  • 1 vitlöksklyfta (finhackad)
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.