Min syster var ute och åt hos oss och vi bjöd på kycklingfilé medsmakavvitlökoch rosmarin. Bryn dem i smör i en stekpanna och krydda med salt, peppar och rosmarin
Smakaavmed salt. Vi stekte till några stora räkor och kryddade medvitlök, chili och lime. Fräs räkorna i olja och lägg i chilin, vitlökenoch pressa i limen
Smakaavmed salt och peppar. Med timjan ochvitlök blir det en ljuvlig smak till såsen också. Vitlöksklyftorna kan vara hela med skal, dom mosar man sönder och använder i såsen sen
Vispa tills moset känns fluffigt och krydda med salt, peppar, persilja ochvitlök. Forma bullar i lagom storlek och lägg på en plåt med smör eller bakplåtspapper
Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Tillsätt vinägern och sockret i det kokande vattnet och låt sockret lösa upp sig
Tillsätt ägget i färsen, blanda i vitlökoch rosmarin, krydda med salt och peppar. Det finns flera fina sätt att smaksätta sitt lamm på och idag föll lusten till smakvännerna citron, samt vitlökoch rosmarin från husets täppa
De kommer vara lite mjukare om du äter dem varma och lite krispigare om du orkar vänta. Det har varit mycket med nya jobbet och en hel del runtresande till familj i början av sommaren
Glaserade revben medsmakavingefäraoch citronDu behöver. 3 kg revben av bog. 1 stor bit ingefära, ca 4 cm. 3 vitlöksklyftor. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäranochvitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog. 1 stor bit ingefära,. 3 vitlöksklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.