1 olja
till fritering1. Skala och skiva löken tunt och hacka vitlöken. Fräs i olivolja i en het stekpanna tillsammans med spenat, pinjenötter och garam masala. Lägg upp allt i en bunke och smula ner fetaosten. Blanda samman och smaka av med salt och peppar.2. Låt blandningen kallna. Lägg två ark filodeg ovanpå varandra och pensla med vatten. Lägg på cirka 2 msk av fyllningen och rulla sedan samman till en tät och fin vårrulle.3. Upprepa tills fyllningen är slut.4. Hetta upp olja till 160 grader och fritera gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.5. Servera varma.
Stek spenaten i panna tills allt vatten har avdunstat. Blanda hackad skinka ochfetaost i småbitar. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner blandningen i smeten
Jag har testat de här små knytena tidigare, de är fyllda medspenat, lök ochfetaost men nytt för den här gången är att jag stoppade i färsk mynta också - ett bra drag visade det sig, det blev riktigt gott
Smaka av med salt och peppar. Späd med mjölken, lite i taget. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaostoch tomatsås
Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör. Avsluta med ostsås. Tillsätt smulad fetaostoch låt den smälta under omrörning
Lägg i spenatenoch låt den fräsa med. För ett par veckor sedan så tog jag och en vän cykeln och åkte på picknick och satt till sent på kvällen på ett berg med utsikt över Helsingfors
Jag lagade en lasagne medspenatochfetaost. Krydda med persillade och smaka av med salt och peppar. Fräs löken i smör och lägg i spenatenoch fräs lite till så spenaten mjuknar
Vi serverade den med rödbetssalladen, som ni fick recept på igår, och en bit gott bröd. zucchini, spenatochfetaost (jag hade i salladsost istället för feta)
10 st smördegspiroger medfetaostochspenat. 150 g färsk bladspenat. 150 fetaost. 2-3 msk finhackad rödlök eller gräslök (kan uteslutas eller ersättas med pressad vitlök). Svartpepper 10 st smördegspiroger medfetaostochspenat. 1 lök 150 g färsk bladspenat. 150 fetaost Ca 5-6 soltorkade tomater (kan uteslutas eller bytas ut mot tex champinjoner). 2-3 msk finhackad rödlök eller gräslök (kan uteslutas eller ersättas med pressad vitlök)
Smula fetaost i en bunke och blanda med creme fraiche, spenat samt salt och vitpeppar. Förbered önskat tillbehör att servera till din lax medfetaosttäcke
Har redan en massa idéer och recept att laga och dela med mig av. Detta skulle jag gissa beror på att jag använde ekologiska kärnor där men inte här, så nästa gång ska jag testa med ekologiska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.