Köttgryta på rostbiff | Räcker hela veckan 2 kg rostbiff 1 dl grillmarinad Caj P´s grillolja använder jag. 1 dl rödvin 1 msk grillkrydda 1 st lök 1 röd chilipeppar 3 dl rödvinsglögg 5 dl vispgrädde 500 g passerade tomater 5 st morötter finrivna 1 st grönsaksbuljongtärning 1 st köttbuljongtärning 1-2 dl chilisås 2-3 msk socker smaka av med grovmald svartpeppar och salt www.familjereceptet.se
Pulled chicken hel kyckling, gärna ekologisk. 1kryddblandning, t. ex creole eller grillkrydda. 1barbecuesås, färdig. 1t. ex riven ost, tacosalsa, guacamole, grönsaker, jalapenos, baguetteTillagning i lergryta Svt
Krämig köttfärsgratäng med sallad Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gratäng 500 gram potatis(ar) , kokt, skivad 1 krm svartpeppar 1 tsk salt 0,5 kruka(or) persilja 1 förpackning krossade tomater med örter 1 dl vatten 1 msk vitvinsvinäger 2 tsk paprikapulver 75 gram ost , riven 2 tsk spiskummin 2 st vitlöksklyfta(or) 1 st gul lök(ar) 500 gram nötfärs 1 odefinierad olja 2 dl crème fraiche Sallad 1 odefinierad salt 1 odefinierad olja 250 gram morötter , rivna 1 ask salladsmix 1 odefinierad svartpeppar 1 odefinierad vinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal www.tasteline.com
Fiskgratäng med broccoli och dragon Ingredienser Portioner. 4 600 g färsk eller fryst fisk, t ex torsk, kolja, sej eller hoki 250 g broccoli vatten salt 4 msk vetemjöl 3 dl fiskbuljong (tärning vatten) 1 dl grädde 1/2 tsk medelhavssalt 1/2 krm kajennpeppar 1 msk hackad dragon 1 - 1 1/2 dl riven ost Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Kycklinggryta med chorizo Grytan1 kg kycklinglårfilé, putsad från ev. senor 4 msk kinesisk soja 2 msk olivolja 2 gula lökar, hackade 2 klyfta vitlök, finhackade 2-3 tsk chilipulver 2 tsk oregano 4 krm malen spiskummin 4 lagerblad 2 tsk farinsocker 2 dl vatten 2 köttbuljongtärningar (eller 2 msk koncentrerad köttfond på flaska) 6 chorizokorvar 1 dl grädde färsk bladpersilja, grovhackad www.koket.se