susanne

susanne

Räkpaj

Räkpaj

3 dl vetemjöl. 1125 g smör. 12 msk kallt vatten. 1125 g skalade räkor. 12 dl riven ost. 1125 g bladspenat. 13 st ägg
Filoknyten med spenat och fetaost

Filoknyten med spenat och fetaost

gul lök. 1bladspenat. 1pinjenötter. 1vitlök. 1garam masala. 1fetaost. 1olivolja. 1salt och peppar. 1filodeg. 1olja till fritering1
Rotfruktsgratäng

Rotfruktsgratäng

Rotfruktsgratäng500 g mjölig potatis (t ex King Edward) 1 morot (stor) 1 palsternacka 100 g rotselleri 100 g kålrot 2 klyftor vitlök, pressade 2 tsk timjan 1,5 krm malen muskot 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1,5 tsk salt 2 krm peppar 3 dl västerbottensost
Klassiska kroppkakor

Klassiska kroppkakor

Ingredienser Portioner. 4 1 kg mjölig potatis 300 g rimmat fläsk eller bacon 1 gul lök 1 tsk mortlad kryddpeppar 1 ägg 1 tsk salt 3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna med smör Till servering skirat smör rårörda lingon persilja (till garnering) Lägg till i inköpslistan