susanne

susanne

  • 294 Recept
Havrerutor

Havrerutor

Dessa havrerutor är så goda och enkla att göra, kolla in receptet. Till en stor plåt behövs. • 9 dl havregryn
Chiapudding

Chiapudding

Chiapudding. Hej allihopa. Idag hade jag bjudit några vänner på frukost. Jag bestämde ganska tidigt att jag ville göra chiapudding
Tortilla med fetaost och paprika

Tortilla med fetaost och paprika

Lägg paprikorna på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem runt om tills de är lite svarta i skalet. Låt svalna i en skål täckt med plastfolie
Risgrynsgröt att bli glad av

Risgrynsgröt att bli glad av

Som ni sett på Facebook har jag redan ätit min första vörtbrödssmörgås med julskinka i år. Suget blev helt enkelt för stort
Krispig potatis med örter

Krispig potatis med örter

Ingredienser Portioner. 8 150 g smör 2 rivna vitlöksklyftor 1 msk hackad rosmarin 2 kg fast potatis 2 tsk salt Lägg till i inköpslistan
Bouillabaisse – grundrecept

Bouillabaisse – grundrecept

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 0,5 st purjolök(ar) 400 gram potatis(ar) 300 gram morötter 0,5 st fänkål 1 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör 1 gram saffran 1 tsk chiliflakes 2 msk tomatpuré 3 dl vitt vin 0,5 l vatten 3 dl vispgrädde 2 msk fiskfond 300 gram laxfilé(er) , färsk 300 gram torskfilé , färsk 240 gram skalade räkor 0,5 kg färska musslor 0,5 msk färsk timjan 0,5 st citron(er) 4 krm salt 2 krm svartpeppar Köp receptet
Gratinerade heta räkor

Gratinerade heta räkor

Sätt ugnen på 250 grader. Skala räkorna, hacka chilin och skär vitlöken i skivor. Blanda alla ingredienserna och fördela i 4 ugnsfasta formar
Frittata med grönkål och skinka

Frittata med grönkål och skinka

Lite julskinka och grönkål kvar. Tillsammans med lite riven julost och en äggstanning har du en perfekt lunch efter jul
Tian – fransk grönsaksgratäng

Tian – fransk grönsaksgratäng

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa sparrisen nedtill och dela i mindre bitar. Skiva squashen tunt. Dela större lökar på mitten och skär i skivor
Lussekatter med kesella

Lussekatter med kesella

Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och lös upp med mjölkblandningen
Kolasnittar

Kolasnittar

Ingredienser Portioner. 20 st 100 g smör 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 msk mörk sirap 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g) 1 tsk bakpulver Lägg till i inköpslistan
Lussekatter

Lussekatter

Nu är det äntligen dags att baka egna lussekatter efter att ha avsmakat alla möjliga köpelussekatter
Mjuk pepparkaka – mjölk- och äggfri (vegansk)

Mjuk pepparkaka – mjölk- och äggfri (vegansk)

I går provade vi ett annat recept än det vi brukar använda på mjuk pepparkaka. Den fick en knaprigt yta och blev mjuk och saftig med härlig smak av pepparkaka
Havreflarn – grundrecept

Havreflarn – grundrecept

75 g Arla® Svenskt Smör. 12 dl havregryn. 11 dl rårörsocker. 12 msk Arla Köket® vispgrädde. 12 msk ljus sirap
vaniljhorn

vaniljhorn

Rör smör och vaniljsocker smidigt med elvisp. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter