Tilltugg

Tilltugg

Smördeg med sardeller, lök och oliver

Smördeg med sardeller, lök och oliver

1 gul lök, finskivad 2 msk olivolja 1 smördegsplatta, ca 15 bitar 1 krm salt 1 ark smördeg 10 g parmesanost, finriven 30 sardellfiléer 20 svarta oliver 10 blad persilja
Fetaostfyllda filodegsrullar

Fetaostfyllda filodegsrullar

Sätt ugnen på 220 grader. Ta ett ark med filodeg och pensla smör över det, lägg sedan på ytterligare ett ark filodeg
Filodegsrullar med fetaost och örter

Filodegsrullar med fetaost och örter

350 g yufkadeg (eller 500 g filodeg) 300 g fetaost 150 g ost, riven 1,5 msk torkad mynta 1 dl persilja, finhackad 1 tsk paprikapulver (eller chilipulver) 1 msk majsstärkelse 1 msk vatten rapsolja, till stekning
Parmesanpopcorn

Parmesanpopcorn

Ingredienser Portioner. 1 sats 1 påse mikropopcorn 1 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
BBQ-popcorn

BBQ-popcorn

Ingredienser Portioner. 4 1 msk flingsalt hickory 1/2 tsk starkt paprikapulver 1/2 tsk mald koriander 1/2 tsk grovmald svartpeppar 1/2 tsk senapspulver 1 dl opoppade popcorn 1 msk olja Lägg till i inköpslistan
Kall ostkräm med örter och mangold

Kall ostkräm med örter och mangold

2 mangoldblad 1 kruka basilika 1 kruka oregano 2 msk honung 2 msk vit balsamvinäger 1 klyfta vitlök 2 dl turkisk yoghurt 0,5 dl solroskärnor, rostade 1 dl lagrad ost, grovriven
Lökgalette

Lökgalette

Ingredienser Portioner. 2 pajer Deg 300 g kallt smör 5 dl vetemjöl (5 dl vetemjöl motsvarar ca 300 g) 1 1/2 dl grahamsmjöl (1 1/2 dl grahamsmjöl motsvarar ca 90 g) 1 tsk salt 1/2 dl kallt vatten 800 g färsk lök 250 g ricottaost 1 dl hackad färsk timjan 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 ägg Till garnering crema di balsamico timjan Lägg till i inköpslistan
Varm brie med tomatsallad

Varm brie med tomatsallad

1 st brietårta. 1Tomatsallad. 14 st tomater. 11 st rödlök. 16 st stora bladfärsk basilika. 11 msk balsamvinäger
Recept: pan con tomate

Recept: pan con tomate

Förra helgen lagade jag tapas till oss, och passade då på att göra pan con tomate för första gången. När jag äter tapas ute beställer jag alltid in detta tomat- och oliveoljestinna bröd, så det var extra kul att laga det själv
Vispat ostsmör

Vispat ostsmör

1. Vispa upp smöret och blanda med ost, smaka av med salt och peppar. Antingen serverar du det direkt mjukt, eller om du vill förbereda dagen/dagarna innan så lägger du upp det i fina skålar, plastar och ställer i kylen
Grillad paprikadip

Grillad paprikadip

1. Mixa samtliga ingredienser 5 minuter i matberedare. Späd med vatten om du önskar en tunnare konsistens