Idag med filodegsrullar med fetaost. Mezebuffén fortsätter. De här rullarna är goda. Verkligen supergoda. Jag visste inte riktigt hur jag skulle gå tillväga för att få till dem som jag ville ha dem och till råga på allt så var filodeg nästan omöjligt att köpa här i Helsingfors
Jättegod middag idag. Dock orkade jag inte vänta på att köttet skulle bli helt klart och eftersom det är fläskkött sitter jag här och är orolig för att ha fått galna-gris-sjukan eller något
Putsa fläskfilén fri från fett och hinnor. Gör ett djupt snitt längs med filén. Salta och peppra. Blanda fetaosten med hackade marinerade tomater och lite yoghurt
Räcker till ca 10 rullar/4 personer. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka och fräs gul lök och vitlök. Tillsätt sedan spenaten och låt den fräsa tills den är mjuk
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, pressad vitlök. Forma 12 jämnstora biffar. Mosa fetaost och blanda med de strimlade tomaterna, lite svartpeppar och timjan, för att det ska hålla ihop tillsätt lite "tomatolja" + olja och fördela på 6 av biffarna, men lägg inte ostblandningen enda ut i kanten
Smått smått kommer det att jag kanske gillar feta ost. så länge jag inte äter det bart. i sallader med massa dressing eller som i denna rätt, istoppad i en kyckling
Har aldrig innan använt mig av filodeg, men efter att ha tittat i Stinas matlåda för några veckor sedan beslutade jag mig för att handla hem en rulle med filodeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.