Gott som förrätt eller till tapasbrickan. I detta receptet har jag använt Fontanas inlagda paprika, om man vill kan man rosta paprikan i ugnen själv innan, men inlagd färdig sparar tid för den hungrige
Lägg potatisen på en plåt med lite olja, ställ den i ugnen på 220° i ca 30 minuter. Blanda färsen med fetaost, plommon, vinäger, salt och peppar, gör en prov bit att steka och smaka av
Det här receptet blir precis lagom till en person. INGREDIENSER. 1 paprika1 dl (lite drygt) Quorn- eller sojafärs1 liten finhackad lök3 msk krossade/passerade tomater1/3-dels Fetaost i små tärningarsvartpepparlökpulverpaprikapulvercayennepepparTrocomare örtsalt6 skivor ost1-1½ dl passerade tomatersmör/kokosolja att steka iGÖR SÅ HÄR
Att fylla paprikor är både praktiskt och gott. Dela paprikorna på mitten. 4 paprikor (röda och gula ger mer sötma). 4 paprikor (röda och gula ger mer sötma)
Jättegod middag idag. Dock orkade jag inte vänta på att köttet skulle bli helt klart och eftersom det är fläskkött sitter jag här och är orolig för att ha fått galna-gris-sjukan eller något
Putsa fläskfilén fri från fett och hinnor. Gör ett djupt snitt längs med filén. Salta och peppra. Blanda fetaosten med hackade marinerade tomater och lite yoghurt
Klyv, kärna ur och skölj paprikorna. 3 paprikor i olika färger. Skär dem i fyrkantiga bitar 1½ cm. Förväll dem i kokande vatten 1 minut, spola dem sen i kallt vatten
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, pressad vitlök. Forma 12 jämnstora biffar. Mosa fetaost och blanda med de strimlade tomaterna, lite svartpeppar och timjan, för att det ska hålla ihop tillsätt lite "tomatolja" + olja och fördela på 6 av biffarna, men lägg inte ostblandningen enda ut i kanten
Skölj paprikorna, skär av locket och gröp ur kärnorna. 2 paprikor. Lägg i köttfärsblandningen i paprikorna, toppa med lite ost och in i ugnen i ca 20 minuter. 2 paprikor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.