Tilltugg

Tilltugg

Bakad brie med nötter

Bakad brie med nötter

Lägg brieosten på en plåt med bakplåtspapper. Krossa valnötter och pekannötter grovt i handen. Strö alla nötsorter över osten och ringla över honung
Nöt- och chokladrutor

Nöt- och chokladrutor

200 gram smör. 13 dl strösocker. 13 ägg, medelstora. 11 dl kakao. 12 tsk vaniljsocker. 13 dl vetemjöl. 11 tsk bakpulver
Kanapé med smördeg och rökt lax

Kanapé med smördeg och rökt lax

Ingredienser Portioner. 16 st 1 rulle kyld smördeg (à 250 g) 1 1/2 dl gräddfil 2 msk finskuren gräslök 1 tsk färskpressad citronjuice 100 g kallrökt lax 4 tunt skivade rädisor färsk dill till garnering Lägg till i inköpslistan
Laxröra med ost

Laxröra med ost

Ingredienser Portioner. 8 200 g kallrökt lax 200 g Västerbottensost 150 g färskost 1 msk finrivet citronskal 3 msk finskuren gräslök salt svartpeppar Serveringsförslag knäckebröd eller mjukt bröd Lägg till i inköpslistan
Krustader fyllda med svamp och ädelost

Krustader fyllda med svamp och ädelost

Krustader1 dl vetemjöl 45 g smör, kylskåpskallt och skuret i tärningar 1-1,5 msk vatten, iskallt. 1Fyllning0,5 l kantareller, rensade 1 msk smör 2 msk majsstärkelse 3 dl vispgrädde 2 krm salt 0,5-1 krm vitpeppar 4 tsk ädelost (gärna Kvibille gräddost) 20 tranbär, färska 4 timjankvist