Ta bort skinnet på korven och skär den i 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna omlott i en ugnsfast form. Ansa och skiva champinjonerna och fräs dem i en kastrull med smör, tills vattnet kokat bort
Fetaostfylldalammfärsbiffar med grönsakscouscous6 portioner600 g lammfärs1 äggRivet skal av ½ citron1 vitlöksklyfta½ dl ströbröd100 g fetaost1 msk oljaGrönsakscouscous1 purjolök1 röd och 1 gul paprika1 zucchini1 msk smör3 dl couscous3 dl grönsaksbuljong2-3 msk pressad citron1 dl färsk hackad persiljaSaltSvartpepparBlanda lammfärs, ägg och rivet citronskal
Jättegod middag idag. Dock orkade jag inte vänta på att köttet skulle bli helt klart och eftersom det är fläskkött sitter jag här och är orolig för att ha fått galna-gris-sjukan eller något
Putsa fläskfilén fri från fett och hinnor. Gör ett djupt snitt längs med filén. Salta och peppra. Blanda fetaosten med hackade marinerade tomater och lite yoghurt
Lammfärsbiffar. Balsamvinäger Lammfärsbiffar. Blanda smör och ströbröd i en bunke, låt svälla 10 min. Hacka under tiden chili och lök fint och stek i smör till fin färg
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, pressad vitlök. Forma 12 jämnstora biffar. Mosa fetaost och blanda med de strimlade tomaterna, lite svartpeppar och timjan, för att det ska hålla ihop tillsätt lite "tomatolja" + olja och fördela på 6 av biffarna, men lägg inte ostblandningen enda ut i kanten
Smått smått kommer det att jag kanske gillar feta ost. så länge jag inte äter det bart. i sallader med massa dressing eller som i denna rätt, istoppad i en kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.