Stycka kycklingen i portionsbitar, salta och peppra. Vänd dem i mjöl blandat med basilika och timjan. Bryn kycklingdelarna på båda sidor i smör i en stekpanna
2 kycklinglår, stora salt vitpeppar rapsolja soja rosmarin timjan 10 steklökar, skalade ca 200 g champinjoner 1 hönsbuljongtärning 2 msk tomatpuré 2 msk citron, pressad ca 3 dl vatten
Bryn lökarna och champinjoner i lite olja och smör tills de fått bra med färg. Ta upp dem ur grytan. Ha i lite smör och olja igen och bryn kycklingbitarna tills de fått färg
Undra om det finns en helg då vi inte äter kyckling. Ja, inte är det många i så fall. I lördags blev det en mustig kycklinggryta och ris, en gryta som jag förberedde innan vi åkte o tittade på Isaks sista fotbollsmatch i cupen
När jag jobbade i Norrköping så serverades patienterna ibland Kyckling Marengo och dessa dagar var en av de få som jag alltid tog en liten tallrik av det som blev över för herregud vilken god gryta
Stycka kycklingen i portionsbitar. Skala och klyfta löken och skiva vitlök en. Ansa och dela svampen. Bryn kycklingen i omgångar i en stekpanna med matfett
Stycka kycklingen i portionsbitar. Skala och klyfta löken och skiva vitlök en. Ansa och dela svampen. Bryn kycklingen i omgångar i en stekpanna med matfett
Tid ca 50 min / 2 pers. Ingredienser. 1 hel styckad kyckling (två lår, vingar, bröst) eller 4 st kycklingklubbor -färska10 champinjoner3 tomater3 st vitlöksklyftor16 st små steklökar3,5 dl vitt vin0,5 dl hönsbuljong1 näve oreganoblad2 kvistar rosmarinsalt o pepparTillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.