IA:S kokbok

IA:S kokbok

Vitlökssås

Vitlökssås

4 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk yoghurt. 12 klyftor vitlök. 12 msk olivolja (valfritt)Skala och pressa vitlöken i en skål
Kall basilikasås

Kall basilikasås

  1 st Kruka färsk basilika Normalstorlek som man köper i affären. 1  1 st Vitlöksklyfta, hackad/riven
Torskrygg i grön currysås med krämig sallad

Torskrygg i grön currysås med krämig sallad

600 g torskrygg med skinn 2-3 msk smör. Grön currysås1-2 msk grön currypasta 4 dl kokosmjölk 1 kycklingbuljongtärning 1 citrongräs 1 tsk fisksås 0,5-1 limefrukt, pressad saft olja, till stekning
Jollof rice med avokado och soltorkade tomater

Jollof rice med avokado och soltorkade tomater

2 gula lökar (små) 4 klyftor vitlök 1 röd chilifrukt 1 färsk tomat 3 soltorkade tomater 3 msk rapsolja 1 msk tomatpuré salt peppar 4 dl basmatiris 7 dl vatten 0,5 grönsaksbuljongtärning 4 ägg 2 avokador 1 kruka gräslök 1 msk chiliflakes
Ugnsstekta potatishalvor

Ugnsstekta potatishalvor

ca 900 g potatis (gärna jämnstora) ca 2 msk olivolja att pensla på ca 0,75 tsk salt
Kasslerpaj med mozzarella

Kasslerpaj med mozzarella

Lägg valnötter och vetemjöl med fullkorn i matberedaren med kniven monterad. Kör tills valnötterna är finfördelade
Blåbärspaj med vispad citronkräm

Blåbärspaj med vispad citronkräm

Deg110 g vetemjöl (ekologiskt) [1,8 dl] 69 g mandelmjöl (ekologiskt) [1,4 dl] 50 g smör (ekologiskt) 30 g florsocker (ekologiskt) [0,5 dl] 1,3 g salt [1 krm] 0,7 g bakpulver [0,7 krm] 25 g ägg (ekologiska) [0,25 dl, ca 0,5 st] 7 g standardmjölk (ekologisk) [1,5 tsk]
Bärkaka i långpannan

Bärkaka i långpannan

Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt matfettet och finfördela det i mjölblandningen