IA:S kokbok

IA:S kokbok

Pulled pork med chili bearnaise och lime aioli

Pulled pork med chili bearnaise och lime aioli

Ingredienser Portioner. 4 Pulled pork 800 g fläskkarré 1 msk paprikapulver 1 tsk kummin 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 pressade vitlöksklyftor 1/2 dl rött vin 1/2 dl koncentrerad kalvfond 1 msk liquid smoke 1 msk tomatpuré 1/2 l vatten Tillbehör 4 hamburgerbröd 4 salladsblad (till burgarna) picklad rödlök (se länk i steg 4 för recept) 1/2 burk chilibearnaise (à 230 g) 1/2 burk aioli eller limeaioli (à 230 g) ruccola cocktailtomater olja (till stekning) Lägg till i inköpslistan
Romescokyckling

Romescokyckling

Blanda havssalt och mandelmjölk. Lägg i kycklingen och låt ligga i ca 30 minuter. Ta upp kycklingen och torka den på hushållspapper
Färsfylld ugnspannkaka

Färsfylld ugnspannkaka

2 ägg 6 dl mjölk 2,75 dl vetemjöl 25 g margarin salt. 1Fyllning. 300 g köttfärs 1 gul lök, finhackad 1 förp krossade tomater 1 tsk oregano 1 tsk basilika 1 msk tomatpuré ost, riven salt peppar
Konfiterad TIMJANKYCKLING | Matkärlek

Konfiterad TIMJANKYCKLING | Matkärlek

  Receptet är hämtat från kokboken Mera matkärlek, beställ den här           1 kg kycklingklubbor. Sätt ugnen på 150 grader • Dela kycklingklubborna, salta och peppra ordentligt och lägg i en gryta som tål ugn • Skala och klyfta rödlöken • Dela vitlöken utan att skala klyftorna och lägg lök och vitlök i grytan och tillsätt vinäger, rikligt med nyklippt timjan samt fettet • Ställ in i ugnen och glöm bort tiden ett par timmar, det betyder att kycklingen kan stekas två–tre timmar minst • Servera med ditt favorittillbehör, här är det gott med mos eller stompad nykokt blomkål eller broccoli
Asiatisk kycklingsoppa

Asiatisk kycklingsoppa

Koka upp kokosmjölken i en gryta. Tillsätt currypasta och rör om så att den blandar sig med mjölken. Skär kycklingfilén i strimlor
Gräddstuvad pytt i panna

Gräddstuvad pytt i panna

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster. Jag som annars föredrar pytt i panna som inte är gräddstuvad, tyckte faktiskt att denna var riktigt god
Fjällröding med beurre blanc och råhyvlad äppelsallad

Fjällröding med beurre blanc och råhyvlad äppelsallad

600 g fjällrödingfilé, med skinn olja salt 1 dl vitt vin (oekat) 1 msk vitvinsvinäger 250 g smör, rumstemp 0,25 dl grädde 1 bananschalottenlök 50 g forellrom (eller sikrom) 0,5 kruka gräslök salt peppar 600 g potatis 0,5 kruka dill 0,25 gurka 0,5 rött äpple 1 polkabeta 0,5 fänkål 0,5 citron 1 kruka dill
Stenbergs portergryta med bacon och purjolök

Stenbergs portergryta med bacon och purjolök

Ingredienser Portioner. 6 Portergryta ca 1200 g benfri högrev i bit 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 4 morötter 1 msk smör 50 cl porter 1/2 dl kinesisk soja 1/2 tsk salt 4 dl vatten 2 lagerblad 2 msk konc