Vi bjöds en Feijoada, en brasilianskböngryta på bl. Esther serverar sin Feijoada med Farofa, en annan brasiliansk specialité, en rödvinsvinägrett på tre sorters paprika, gul lök, tomat och färsk koriander
Den här rätten har jag tagit till mitt hjärta tack vare mina portugisiska vänner. När portugiser har fest så är den här bön/köttgrytan nästan ett måste, recepten varierar från familj till familj
Böngrytor av det här slaget är tacksamma i och med att det går att göra mycket på en gång och sedan frysa in i portioner för framtida luncher eller middagar
Igår gjorde jag en tomtelatte (recept kommer senare) åt maken och fick kondenserad mjölk över. Letade på nätet och hittade ett recept på Brigadeiros på mitt kök
4 Smaka av böngrytan med salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med ris och bröd (glutenfritt bröd till den som är överkänslig mot gluten)
Skala och klyfta löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Halvera eller skär svamparna i klyftor. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna blanka och mjuka några minuter, utan att de får för mycket färg
En böngryta som förskolebarn tror är köttfärssås. Planen var att servera böngrytan utan att nämna att den var vegetarisk, och se vad den fick för kommentarer
Indisk böngryta. / Anki och Håkan Indisk böngryta. Ojojoj, vilken varm och solig vårdag vi har bjudits på idag, i alla fall här nere i våra trakter av landet och vi hoppas alla andra har fått njuta av samma som vi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.