Vegetarisk böngryta med smak av Indien!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Indisk böngryta
  • 3 morötter, riv grovt
  • 1 blekselleri, slantad
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • färsk ingefära
  • ½-2 tsk garam masala (mängden beror på hettan på kryddmixen)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tetra pak krossade tomater
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 tetra pak kidney bönor
  • 1 tetra pak kikärter
  • salt och peppar
  • ev vatten
  • 150 g mozzarellaost, tärnad
  • Fräs grönsaker, lök, vitlök, ingefära och garam masala några minuter tills löken mjuknat.
  • Häll i tomater, kokosmjölk, buljong och låt det koka 15 minuter, späd med vatten om du tycker att det behövs.
  • Tillsätt bönor och ärter och låt grytan få ett uppkok, smaka av. Har hettan blivit för intensiv (garam masala kan variera ganska mycket i styrka) kan man göra smakerna mildare med mer kokosmjölk.
  • Rör ner osten precis innan serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.