½-2 tsk
garam masala (mängden beror på hettan på kryddmixen)
1 tsk
gurkmeja
1 tetra
pak krossade tomater
2 dl
kokosmjölk
1 msk
grönsaksfond
1 tetra
pak kidney bönor
1 tetra
pak kikärter
salt och peppar
ev vatten
150 g
mozzarellaost, tärnad
Fräs grönsaker, lök, vitlök, ingefära och garam masala några minuter tills löken mjuknat.
Häll i tomater, kokosmjölk, buljong och låt det koka 15 minuter, späd med vatten om du tycker att det behövs.
Tillsätt bönor och ärter och låt grytan få ett uppkok, smaka av. Har hettan blivit för intensiv (garam masala kan variera ganska mycket i styrka) kan man göra smakerna mildare med mer kokosmjölk.
Vi försöker äta lite mer vegetariskt här hemma och med hjälp av Quorn och pr-bolaget Amazing Alice, så har jag fått chansen att laga denna snabblagade ovo-vegetariska färssås gjord på quorn färs
Smakaavmed salt och peppar och strö över färsk tärnad paprika och solrosskott. Servera den som den är tillsammans med en god sallad och varför inte blomkålspuré
Rör ned basilikahack och curry, smakaavmed salt och peppar. Jag brukar tycka att köttfärssås är en väldigt tråkig maträtt, men det går ju faktiskt att spica till det ibland, som med curry exempel
Servera med basmatiris och ev. med Naan (bröd) 600 g kycklingfilè. Skär kycklingen i bitar. Finhacka lök och vitlök och stek i en gryta eller tjockbottnad kastrull i 5 minuter, ta upp ur gryta och lägg åt sidan sålänge
Smaka upp med salt och vitpeppar och avsluta grytan med strimlad bladpersilja. Här bjuder jag på ett enkelt och snabblagat vegetariskt recept med röda linser, kidneybönor och kokosmjölk
Man kan ha kött i och servera den med bröd, ris eller som en sidorätt. Fasolja/fasolia är en böngryta som serveras i många delar av världen och tillagas på olika vis
Smakaavmed salt och strö över nötter och kokosflingor. Avslutamed att pudra över paprikapulver. Det smakade gott och jag har inget emot att använda den här typen av färdig produkt ibland
Smaka upp med salt och vitpeppar och avsluta grytan med strimlad bladpersilja. Vegetariskt. Låt dem koka färdiga och ta i kokosmjölken mot slutet tillsammans med kidneybönorna
Smakaavmed salt och svartpeppar. ) Mannen är ju inte den mest skeptiska här hemma så han tyckte det smakade alla tiders, men tyckte att jag gott kunde ha struntat i att mixa grytan till puré, och nästa gång bli det nog så att grytan äts al dente, med lite tuggmotstånd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.