Special

Special

Lax

Lax

Gräddpocherad torsk med bacon

Gräddpocherad torsk med bacon

  1 Pkt bacon. 1  1 msk Smör. 1  600 g Torsk eller annan vit fisk. 1  1 st Gul lök. 1  3 deciliter Grädde
Kyckling alla puttanesca

Kyckling alla puttanesca

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 msk olivolja , jungfru 20 st sardeller , (avrunna)
Kyckling i ugnen allt i ett

Kyckling i ugnen allt i ett

1 kg kycklingklubbor, kycklingdelar eller hel kyckling styckad i bitar. 1600 gram fast potatis. 12 röda lökar
Mustig kycklinggryta

Mustig kycklinggryta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gryta 1 kg kycklingben , tinade 2 st rödlök(ar) 4 st vitlöksklyfta(or) , hela 500 gram potatis(ar) 300 gram morötter 200 gram vitkål 2 msk olivolja 1 msk timjan , torkad 1,5 dl rött matlagningsvin 400 gram konserverade hela tomater 1 tsk honung , flytande 4 msk kycklingfond , gluten-
Kaiserschmarren

Kaiserschmarren

2 msk russin, kärnfria 4 msk brun rom 4 äggulor 3 msk strösocker 1 krm salt 5 dl mjölk 1 krm vaniljsocker 2,5 dl vetemjöl 5 äggvitor 4 msk smör, smält florsocker
Jägargryta på älg

Jägargryta på älg

7-800 g grytbitar av älg 3 morötter 10 steklökar 2 lagerblad 10 enbär 1 förp kantareller (eller blandsvamp) vetemjöl 0,5 l buljong salt svartpeppar matfett
Börges Rysargryta med älg

Börges Rysargryta med älg

1 kg grytbitar av älg. 11 paket bacon. 12 stora gula lökar. 11 stor morot. 13 dl vatten. 13 dl rött vin