1. Klyv vaniljstången på längden. Skrapa ut vaniljen med en liten kniv. Mosa vaniljkornen tillsammans med lite av sockret med en palettkniv, så att vaniljkornen skiljs åt
Blanda alla torra ingredienser. Tärna smöret och arbeta ihop bara precis så det blir en deg. Viktigt att smöret är rumstempererat annars riskerar degen att bli smulig
1. Skär längs med vaniljstången och skrapa ut kornen med en liten kniv. Mosa vaniljkornen och lite av florsockret samman med en palettkniv, så kornen skiljs åt
Vispa samman smör, socker, vaniljsocker och sirap – gärna med elvisp. Blanda mjölet med bakpulver och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg
Blanda samman alla ingredienserna. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre
Och min farmors mjöd, det är den absolut godaste. //Matilda Farmors mjöd. Jag och min farmor har en årlig tradition där vi tillsammans brukar laga en stor sats med mjöd, passligt till valborg och första maj
Jag kavlade dom liiite för tunna, men smaken var farmors och yngsta sonen bara älskar dom. Jag kavlade dom liiite för tunna, men smaken var farmors och yngsta sonen bara älskar dom
Min farmor var en riktigt höjdare på bakning. Det var alltfrån brödbak till kakor och tårtor. Så det kanske inte är så konstigt att man fått ett sånt här intresse, eftersom jag är uppvuxen att hennes huset låg bredvid vårt
Min farmor var och är fortfarande en stor förebild när det gäller min matlagning. Jag minns särskilt den otroligt goda såsen till portersteken när jag växte upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.