SmörkrämVärm socker och äggvita i ett vattenbad under omrörning tills smeten nått 60 grader. Vispa äggvita- och sockerblandningen sval och tredubbel i volym
1. Klyv vaniljstången på längden. Skrapa ut vaniljen med en liten kniv. Mosa vaniljkornen tillsammans med lite av sockret med en palettkniv, så att vaniljkornen skiljs åt
5. 5 dl vetemjöl2 dl socker1 msk ljus sirap1 tsk bikarbonat1 msk vatten3/4 dl (50g) grovhackad sötmandel200 g margarinLägg mjölet i en hög på bakbordet
Varför inte ta en fika i eftermiddag med klassiska bondkakor. Härliga måndag. Eller. Regnet vräker ner utanför fönstret så jag vet inte hur härlig den är just nu, men det kan bara bli bättre eller hur
Mät upp smör, sirap och socker i bunke. blanda med elvisp i 3–5 minuter, tills det mjuknat. Tillsätt vetemjöl och bikarbonat och rör någon minut, tills allt blandats
Om ni inte har märkt det är jag småkaksfantast, det är det helt klart godaste bakverket enligt mig och degen brukar ha en förmåga att stryka med redan inna gräddning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.