Vispa samman smör, socker, vaniljsocker och sirap – gärna med elvisp. Blanda mjölet med bakpulver och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg
1. Klyv vaniljstången på längden. Skrapa ut vaniljen med en liten kniv. Mosa vaniljkornen tillsammans med lite av sockret med en palettkniv, så att vaniljkornen skiljs åt
Blanda alla torra ingredienser. Tärna smöret och arbeta ihop bara precis så det blir en deg. Viktigt att smöret är rumstempererat annars riskerar degen att bli smulig
Blanda de 5 första ingredienserna i en skål. Vispa ihop äggen med mjölken i en annan skål. Smält smöret och tillsätt kanel, kardemumma och nejlika i smöret
Kryddkakor Du behöver. Kryddkakor. Hej alla bakglada. Idag bjuder jag på ett småkakstips. Kryddiga kakor med smak av både kanel & kardemumma och så grovt hackad mandel
Den här kakan kan man krydda lite som man känner för eller med vad man råkar ha till hands. Kanel, kardemumma, vaniljstång eller rivet citronskal, till exempel
Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker, och rör ner tillsammans med gräddfilen
Det blir väldigt dåliga bilder när man grejar sent i köket den här årstiden. Sedan åkte denna kaka direkt i frysen också så det fanns inte chans för någon bättre bild senare heller
Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och rörsocker pösigt. Vispa ett ägg i taget. Blanda de 2 mjölsorterna med bakpulver och kryddor och rör ner det växelvis med mjölken
Fortsätter på nostalgitrippen och bjuder på en hederlig kryddkaka och ett stort glas mjölk. Barn behöver ju sällan några ‘konstigheter’ eller avancerade recept utan en helt vanlig kaka har absolut störst åtgång hos oss
Jag tänkte visa tre ytterligare bakverk som jag bjöd på igår. För det första bjöd jag på en kryddkaka med banan, som var den enligt mig godaste kakan på bordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.