Blanda alla torra ingredienser. Tärna smöret och arbeta ihop bara precis så det blir en deg. Viktigt att smöret är rumstempererat annars riskerar degen att bli smulig
125 g smör, rumsvarmt1 1/2 dl strösockerrivet skal av 1 citron1/2 dl kokosmjöl1 ägg3 dl potatismjöl ca 50 g blockchoklad Vispa smör och socker, rör i övriga ingredienser. 1 1/2 dl strösockerrivet skal av 1 citron
Penslamed ägg, strö socker och hackade pistaschnötter ovanpå. Gör grunddegen, men blanda i rivet citronskal innan dupackar in degen och placerar den svalt för att vila
Blanda mjöl och smör i en matberedare eller med händerna tills smöret är jämnt fördelat. Tag fram strax innan servering och dekorera med skivad kiwi eller andra bär
citronsorbet gjord medsötningsmedel. Till varmrätt blev det grillat nötkött, haricot vert, blandsallad, tomatsallad med röd lök, hemgjord bearnaisesås, ugnsbakad potatis, allt i olika byttor och skålar så att alla kunde ta vad de ville
det är en spröd liten kaka med kanel och socker på och den bara smälter i munnen när man äter den =) Den här gången när jag bakade de här kakorna blev degen verkligen perfekt, lättarbetad och smidig så det blev väldigt fina kakor den här gången också "Rasande eleganta" som Birgitta Rasmusson skulle ha sagt =)
Blanda mjöl och smör i en matberedare eller med händerna tills smöret är jämnt fördelat. citron,. Tag fram strax innan servering och dekorera med skivad kiwi eller andra bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.