Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
En vecka fylld med god mat, sol, skratt och människor jag bryr mig om. Fisk & Skaldjur. Så i fredagskväll invigdes presenten lagom till middagen och mina egenfångade makrillarröktes till perfektion
Det var mycket makrill för några veckor sedan, i samband med vårt besök i Göteborg med omnejd. Vår - eller, i ärlighetens namn min mans krömiga potatssallad, har så klart inte någonting alls gemensamt med sådana obehagliga produkter
Servera makrillenmed nykokt färskpotatis citron och dill samt lite sallad till. Röktmakrill är gott. Man måste inte ha stora anordningar för att röka fisk, det finns enkla små aburökar som är bra också
Strimla rödlöken och fördela den tillsammans medkapris ovanpå. Att grilla är ju bland det bästa jag vet och min fru får ofta vara inne i köket och fixa med tillbehören
Fördela den rumstempererade makrillen på rostade surdegstoast och toppa med chutney. Rabarberfestivalen i Sörmland startade med buller och bång på torget i Mariefred i lördags
Söndagkväll och jag sitter med datorn i knät. Egenröktmakrill och svampplockning. Visserligen även fiskespö men för säkerhets skull köpte jag även två hela makrillar som vi skulle kunna röka och äta under helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.