Koka upp vatten och ättika, knäck äggenett i taget i en liten kaffekopp eller decilitermått. Tag kastrullen från värmen, ställ den på en blöt wettexduk så står den still
Vad behöver man för ägg benedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar. 1Vad behöver man för ägg benedict. 12 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
Knäck ettägg i en låg kopp och häll försiktigt ner det i vattnet. rör om med en slev i grytan så vattnet börjar att virvla, åt ett och samma håll underlättar
Ett pocherat ägg är den optimala vardagslyxen. På svenska kallas det ibland även för förlorade ägg. Pochera kommer av franska poche, som betyder ficka – när du pocherar ettägglägger sig gulan som i en ficka
Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlök, krydda med salt och peppar Lägg upp kantarellerna med ägget och strö persilja och parmesanost över
Lägg upp ettägg på en tallrik omgiven av vinägretten, salta ägget lätt och lägg sedan salladen ovanpå, salta och peppra lätt igen och avsluta med att ringla över lite olivolja
Lägg upp broccolin på en tallrik, lägg försiktigt det pocheradeägget ovanpå, ringla crèmen runt om, strö över hyvlad parmesan och avsluta med att ringla över lite gräsig olivolja
Knäck ettägg på en tallrik och häl försiktigt ner det i vattnet. Bondbönorna smakar fantastiskt i den här krämiga såsen och ägget gör det hela ännu mer spännande och passar perfekt in i kombinationen
Låt ettägg i taget sakta glida ner i vattnet. Servera äggen med lax, citronsås och gärna rostat bröd. Knäck äggen i 4 koppar. Häll såsen i en kastrull, lägg i spenaten och koka upp under omrörning, låt sjuda 2–3 min. 4 st ägg
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.