Pocherade ägg i tomatsås / Shakshuka- poachedeggs in tomato sauce. För det perfekta mjuka ägget, äggvitan ska vara fast och äggulan ganska mjuk- tryck försiktigt äggulan med baksidan av en sked för att se om den är mjuk
Skottska ägg är namnet till trots troligen en Engelsk uppfinning. Iden är att man täcker ett skalat kokt ägg i korvsmet, dubbelpanerar det och friterar
Koka upp vattnet och lägg ner bladen. Nyttig är den också med hög halt av C-vitamin. Knäck ägget i en skål, det får inte vara för gammalt, för då flyter vitan ut för mycket
En av utmaningarna är att tillaga pocherade ägg (even kallade förloradeägg). För att inte äggvitan ska flyta ut bör ägget vara riktigt färskt - och det vet man ju inte om det är när man köper ägg i en affär
Lägg de hackade äggen i botten på formen. Efter en löprunda utmed havet, blev det kvällsmat i LCHF-stil, (Lågkolhydratkost med mycket fett) som har blivit väldigtpopulärt
Grovriv osten och hacka äggen i småbitar. Tag kastrullen av värmen och rör ner ägg och ost. 300-400 g kokt skinka. 1-2 klyftor vitlök. 3 ägg (hårdkokta)
Nu till veckan matlådor som blev en hel ugnsbakad ägg & baconrulle som jag fyllt med krämig ost och jalapeno, rullat ihop och sedan gratinerat i ugn en stund till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.