Ikväll har jag gjort plommonmarmelad, busenkeltoch klart på nästan en timme. Lägg dem i en kastrull tillsammans medcitronen skuren i tunna, små bitar, riven ingefära och vatten
Blanda med gräslök, rödlök, finhackad vitlök, basilika och lite olja. Dela tomaterna i fyra delar, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i grova tärningar
Den här gången hade vi en avokado, några körsbärstomater, en rödlök, lite basilika och en halvgammal baguette som jag använde till att göra goda bruschettas av till middag och de blev jättegoda
Alltså det här är så gott i sen enkelhet. Jag gjorde jättemånga bruschettas så jag struntade i att gnida dem med vitlök den här gången - allt för att vinna tid
Fördela på brödskivorna och droppa över lite créma di balsamico eller balsamvinäger. 16 kvisttomater. 1Salt och nymalen svartpeppar. 1Créma di balsamico eller balsamvinägerGnid in bröden med vitlök och olivolja. 1Skär tomaternaoch mozzarellan i mindre bitar och grovhacka basilikan. 1Blanda samman i en skål och smaka av med salt och peppar
Oavsett vilket så är detta en sån där smidig maträtt där man öser ner det mesta av middagen i en och samma form, puttar i den i ugnen och sysselsätter sej sedan med annat under tiden
För att göra dagen ännu härligare tänkte jag idag bjuda på en helt fantastisk citronoch vitchoklad brownie, den syrliga citronen ihop med den söta vitachokladen är oslagbar
”Thaisoppa – En smakrik, het soppa med smak av kokos, chili, citrongräs & limeblad – full med fräscha och krispiga grönsaker som bland annat vattenkastanj och minimajs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.