Detta är ett av våra favoritrecept från myTaste USA som är skriven av bloggaren Amber som kommer från Tennesse, Amerika.
Amber är hemmafru och bor med sina tre barn och man ute på landsbygden och hon älskar att laga mat. Eftersom hon har ett stort matintresse så startade hon bloggen This mommy cooks och har flera grymma recept hos oss på myTaste.
Receptet på denna bruschetta passar som förrätt till middagsbjudningen eller varför inte som en god bufférätt vid större tillställningar.
Smakrik med basilika och vitlök och så himla god att andra brusuchettor kommer blekna i jämförelse, testa bums!
Gör så här:
1) Värm olivolja i en stekpanna över medelhög värme. Tillsätt vitlök och rör om, stek lätt i ungefär en minut tills det börjar dofta. Häll över i en skål och låt svalna något.
2) Tillsätt tomater, balsamvinäger, basilika, parmesanost och salt och peppar till skålen. Rör om och smaka sedan av och tillsätt mer basilika och salt om det behövs. Täck och kyl i en timme eller två, eller servera omedelbart om du behöver.
3) Skär baguetten på halva eller i mindre skivor. Smält halva smöret i en stor stekpanna och grilla halva brödet eller hälften av skivorna på båda sidor. Stek brödet gyllenbrunt på båda sidor. Upprepa med den andra hälften av smöret och den andra halvan av brödet.
4) För att servera, rör om tomatblandningen en gång till och sked generöst över brödskivorna.
Toppa med mer parmesanost om du vill!
Tillagningstid: ca 25 minuter
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/bruschetta-cooking-club-2981677.html
Den här gången hade vi en avokado, några körsbärstomater, en rödlök, lite basilikaoch en halvgammal baguette som jag använde till att göra goda bruschettas av till middag och de blev jättegoda
Något vi ofta gör hemma till förrätt och som vi älskar är bruschetta. Så varsegoda - här kommer ett gammalt men alltid lika lyckat recept på bruschetta
Blanda med gräslök, rödlök, finhackad vitlök, basilikaoch lite olja. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna i fyra delar, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i grova tärningar
Fördela på brödskivorna och droppa över lite créma di balsamico eller balsamvinäger. 16 kvisttomater. 11 basilika. 1Salt och nymalen svartpeppar. 1Créma di balsamico eller balsamvinägerGnid in bröden med vitlök och olivolja. 1Skär tomaternaoch mozzarellan i mindre bitar och grovhacka basilikan. 1Blanda samman i en skål och smaka av med salt och peppar
Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilikaochtomater
Krydda den med lite olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar. wpa iframe[src*='viewablemedia. En så härlig sommarsallad speciellt nu när tomaterna smakar ljuvligt
Hacka basilikan fint och blanda den medtomathacket. finhackad färsk basilika. Gnid eventuellt in ena sidan med lite vitlök och toppa sedan medtomathackoch tapenade, garnera den sistnämna med en persiljekvist
Blanda dem med avrunna kronärtskockshjärtan, olivolja och repade basilikablad. basilika. Gnid in dem med en skalad, halverad vitlöksklyfta och gnid även in skålen som du ska blanda i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.