Eftersom jag visste att det skulle vara blåsigt, blött och kallt ute så hade jag varit förutseende nog att koka en sats värmande grekisk linssoppa att ha till lunch
1. Hacka svamp och lök. Lägg svampen i en torr panna och låt vätskan koka in. Tillsätt då smöret och fräs svampen på medelvärme tills det ”knäpper” om den
Stek kantareller, rotselleri, lök, vitlök och timjan i smör. Slå på sherry, buljong, mjölk och grädde och låt soppan koka ihop på svag värme i ca 20 minuter
Blanda ner kycklingen och löken i linssoppan och låt koka ytterligare 10-15 minuter. Linssoppa2 l vatten 1,5 msk kycklingfond 3 dl röda linser 0,5 gul lök 1 msk rapsolja 1 kycklingfilé 1 msk tomatpuré 3 tsk salt peppar 2 tsk cayennepeppar
Grön linssoppa 2 personer500 g kokta gröna linser (ca hälften i torr mängd)2 stora vitlöksklyftor½ röd lök1 msk basilika1 tsk timjan5 dl vatten1½ msk kycklingfond (eller grönsaksfond om man kör helt vegetariskt)olivoljasalt och pepparLåt skalet vara kvar på vitlöksklyftorna, lägg dom i en liten ugnssäker form och baka dom i ugnen på 225 grader, ca 15 minuter
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
lite extra mjöl mot slutet så degen släpper från kanterna. /"Ingredienser till Naan bröd indiska bröd. ) Mina Naan gjorde jag tjockare än anvisningarna i receptet gillar ett rejält bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.