Jag har varit lite kinkig med soppor som inte är mixade till så gott som total släthet. Oj, oj. Jag är inte vegetarian men jag har inget stort behov av att äta så mycket kött
Denna vecka har jag haft Linas inspirationskasse. Den här rätten är veckans favorit med fetaostfyllda färsbiffar och egengjorda pommes frites med rosmarin
Lördagskvällen i Norge blev vi bjudna på denna supergoda gryta. Vart detta recept kom ifrån var Emma inte så säker på men vi tror nog att det är från hennes mor, jag ger dock Emma all cred här i alla fall för lördagens anrättning var det ju hon som gjorde
Det blev en god parmesankyckling, som gick i ett je hu att tillaga, enligt hennes mamma. Perfekt för många gäster att tillaga i form och bara skjuta in i ugnen
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form
Jag har varit lite tankspridd i veckan och blandade därför ihop mina veckomenyer en anings och köpte ingredienser och började förbereda en av nästa veckas rätter i onsdags, så det blev lite omorganisering i veckomenyn
Jag har alltid använt torkade eller frysta kryddor, men det blir nog bara godare med färska. Stek löken i skyn från kotletterna på låg värme till den är mjuk utan att ha fått färg av stekningen