Mixa mandel, valnötter ochsesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Det här brödet är ett favoritbröd här hemma och det är perfekt att skiva upp och fylla frysen med
Fröknäcke med kokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Blanda samman russin, havregryn, havremjöl som du själv har malt i din matberedare, psyliumförskal, ägg, kokosflingor, vanilj, havregrädde och slutligen honung
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg
Det råder ju heller förstås ingen lag på att gröten tvunget måste serveras med äppelmos . Varje gång jag tillreder min mandel- och kokosgröt varierar jag vilka frönoch nötter jag använder, och ibland tar jag kokosolja istället för smör
Servera din smaskiga frukost med sockerfritt äppelmos, hasselnötter ochpumpafrön. Det råder ju heller förstås ingen lag på att gröten tvunget måste serveras med äppelmos
½ hela linfrön. Jag har testat mig på att baka en dinkellimpa som jag har smakat hos mormor för några år sedan och resultatet blev saftigt, lyckat och väldigt gott
Jag såg ett recept i julas med saffransbullar som man hade bakat i en långpanna, efter att ha kikat vad som fanns hemma fick det också bli russinoch valnötter i bullarna
Lägg i en bunke tillsammans medfrön, mjöl, salt och ev krydda. Jag följde receptet ganska väl, men tog mer bovetekross, bytte majsmjöl mot kikärtsmjöl (eftersom jag är återhållsam med majsmjöl som sägs vara inflammationsskapande), och olivolja mot rapsolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.