Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här fröoch nötbrödet lchf går till och med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Mixa mandel, valnötter ochsesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Jag äter inte bröd så ofta längre och jag saknar det egentligen inte heller
Fröknäcke med kokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Doppa ovansidan i fröblandningoch lägg försiktigt ner i formen. Fem frö. Grova och kompakta bröd förekommer inte så ofta på den här bloggen som ni kanske har märkt
bland annat ett riktigt gott fröknäcke med dinkel- och rågmjöl i. Det blir dock svårare att bryta fröknäcket efter gräddningen så ett tips är att skära innan
Flingsalt och blandade frön att strö över. ½ dl linfrön. När vi nyligen var uppe i Luleå och hälsade på våra goda vänner och semesterpartners sedan många år, bjöds jag på ett jättegott glutenfritt knäckebröd
Knäckebröd med frönoch flingsalt. Konstaterade i alla fall att det var alldeles för längesen jag uppdaterade bloggen och passar med det här inlägget på att bidra till månandens sötsak där temat är ”Morgon”
Till soppan kommer det serveras ett fantastiskt gott fröoch blåbärsbröd, det är riktigt saftigt och innehåller mängder av nyttiga ting så håll till godo
)hackade torkade aprikoserpumpafrönhackad mandel (en näve)russinsirapsaltolivolja (till formen och även en slatt i degen)lättyoghurtbikarbonat (2 tsk)Rörde ihop allt, hällde i en oljad brödform, degen var rätt så lös
Häll i resten av vattnet, mjölken och allt övrigt utom sesamfrönochsolrosfrön till utbakningen. Sommarvärmen är definitivt borta och just nu känns det faktiskt som höst här i Örebro
Mixa mandlar, hasselnötter, solroskärnor, pumpakärnor ochlinfrön i en mixer. ½ dl linfrön. Tillsätt havregryn, äggvitor, mjölk, kanel, stevia och brödsirap
Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera. Både för dess goda smak och för att de är så enkla och snabba att baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.