Rör ihop smör, sockerochvaniljsocker i en bunke. Tillsätt vetemjöl, havregryn, kardemumma, russin, bikarbonat och salt och arbeta snabbt ihop till en deg
De små rosa kakorna är lite syrliga, chokladtårtan mäktigt söt och smakstark, och dessa ljusa kakor har en fin smak av rostade frön (enligt dem som äter dem - de är nämligen inte glutenfria)
För att laga Mjuk kaka utan ägg, gluten ochsocker1. Gör ett snabbt uppkok av fiberHusk och vatten under vispning så att konsistensen blir lik rå äggvita2. Vispa med elvisp fiberHusk-uppkoket tillsammans med det smälta smöret/margarinet och mjölken/vattnet och druvjuicekoncentratet i 3-4 minuter3. Smörj en 1,5 liter form, strö med cocos (eller polenta)6. Grädda i 175 grader i 45 minuter Husk-uppkoket tillsammans med det smälta smöret/margarinet och mjölken/vattnet och druvjuicekoncentratet i 3-4 minuter
Forma lagom stora bollar och förvara dem sedan i kylskåp (går också att frysa in). Häll sist ner russinenoch mixa så att det blir lätt fördelade - får gärna vara lite större bitar av dem
Har nyligen blivit diagnostiserad med gallsten och kan inte äta alltför mycket fett (och en del andra grejer) utan att reta gallblåsan, så jag ville hitta på ett gott recept med låg fetthalt
det är en spröd liten kaka med kanel ochsocker på och den bara smälter i munnen när man äter den =) Den här gången när jag bakade de här kakorna blev degen verkligen perfekt, lättarbetad och smidig så det blev väldigt fina kakor den här gången också "Rasande eleganta" som Birgitta Rasmusson skulle ha sagt =)
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.