Funderade ett tag på att koka upp vatten och blanda med det kalla kranvattnet men nä, det fick vara. Mitt svarta guld - belugalinserIgår var jag utan varmvatten och diskade inte på hela dagen
Det ska ärligt medges att jag köpt en och annan färdig tårtbotten. Blanda de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd ner det med en slickepott och avsluta med vattnet
Detta mörka, söta bröd som passar så bra till skinka och annan mat. Visst ser det läckert ut. Nu ska det bara sättas deg och bakas så att mjölet glöder
Det är slit, det är varmt. Det är oländigt och det är obekvämt. Men att plocka skogshallon är värt det. I år blev det fem liter, lite mer än tidigare år med små barn (ett hallonfall är inte barnvänligt även om jag plockat sedan tre års ålder)
Tipset på detta fick jag av Lyckliga praliner som hade hittat det på Jag älskar saffran och kombinationen pepparkaka/saffran smakar fantastiskt tycker jag
Olivolja är det gröna guldet, om ni frågar mig. Det finns ett otal sorter. Oljan pressas ur frukterna på olivträdet och det är den första pressningen som ger den så kallade jungfruoljan som är den bästa och dyraste
Nu är det dax igen, städade kylen och kikade in i frysen som hastigast… hihi. Var en del flaskor som jag fick slänga och det gillar inte jag, så nu måste jag skärpa mig… första nyårslöftet
Jag har redan bakat det två gånger och det försvinner FORT. Jag blev lite förvånad första gången jag gjorde det eftersom konsistensen blir som en blandning mellan ljus sockerkaka och bröd
Som ofta med glutenfritt bröd är det bra om man låter det svalna helt innan man skär i det. Givetvis så åkte det ned ett antal skivor ut till skärgården och var gott som tusan till både västerbottenost och kräftor likväl som på morgonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.