18 stora
tortillabröd 1 gul lök 300 g färska champinjoner 1 vitlöksklyfta smör till stekning 1 dl vatten 1 påse tacokryddor 1 dl crème fraiche 1 tsk salt 0,5 röd paprika 0,5 grön paprika 1,5 dl majskorn 1,5 dl kokt ris 1 burk salsa eller tomatsås 1 dl riven gratängostSätt ugnen på 175°. Lägg bröden på varandra och täck med aluminiumfolie. Värm dem i ugnen i ca 10 min. För lång uppvärmning gör att bröden klibbar ihop och är svåra att sära på. Håll bröden varma inlindade i en handduk. Höj ugnsvärmen till 225°. Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Skala vitlöksklyftan. Fräs lök och champinjoner i olja. Tillsätt vatten, tacokryddor och crème fraîche. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Krydda med salt. Ansa och tärna paprikahalvorna. Tillsätt paprikan, majskornen och riset och låt allt bli genomvarmt. Fördela fyllningen på tortillabröden. Vik eller rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form, häll över tomatsåsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.
Den här innehållsrika italienska linsgrytan smakade helt förträffligt bra tillsammans med rivna morötter samt nykokt pasta, toppad med lite riven parmesan
Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad. Funkade utmärkt med vanlig pasta, men var ännu godare när jag hade tortellini och serranoskinka till
Här kommer ett fantastiskt pastsåsrecept, signerat vår yngsta dotter. Jag gjorde dock min variant lite nyttigare än originalet genom att jag bytte ut crème fraichen mot vatten
Det är sannerligen inte den snyggaste grönsaksgratängen i världen, men god är den. Min lasagne är inte heller så snygg, den heller, men både grönsaksgratängen och lasagnen har rejält med sås och det är då gratänger blir som godast, eller hur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.