Vegetariska burritos
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 stora tortillabröd
  • 11 gul lök
  • 1300 g färska champinjoner
  • 11 vitlöksklyfta
  • 1 smör till stekning
  • 11 dl vatten
  • 11 påse tacokryddor
  • 11 dl crème fraiche
  • 11 tsk salt
  • 10,5 röd paprika
  • 10,5 grön paprika
  • 11,5 dl majskorn
  • 11,5 dl kokt ris
  • 11 burk salsa eller tomatsås
  • 11 dl riven gratängost
  • 18 stora tortillabröd 1 gul lök 300 g färska champinjoner 1 vitlöksklyfta smör till stekning 1 dl vatten 1 påse tacokryddor 1 dl crème fraiche 1 tsk salt 0,5 röd paprika 0,5 grön paprika 1,5 dl majskorn 1,5 dl kokt ris 1 burk salsa eller tomatsås 1 dl riven gratängostSätt ugnen på 175°. Lägg bröden på varandra och täck med aluminiumfolie. Värm dem i ugnen i ca 10 min. För lång uppvärmning gör att bröden klibbar ihop och är svåra att sära på. Håll bröden varma inlindade i en handduk. Höj ugnsvärmen till 225°. Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Skala vitlöksklyftan. Fräs lök och champinjoner i olja. Tillsätt vatten, tacokryddor och crème fraîche. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Krydda med salt. Ansa och tärna paprikahalvorna. Tillsätt paprikan, majskornen och riset och låt allt bli genomvarmt. Fördela fyllningen på tortillabröden. Vik eller rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form, häll över tomatsåsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.