Jag och min kärlek testade att göra crêpes suzettetill efterrätt. Tips. insågi efterhand att man nog inte ska vända på pannkakorna för att man ska lyckas få dom knapriga på ytan
Crepes. Crêpes Suzette är min absoluta favoritdessert. Både lättlagat och himmelskt gott. Crepes. Passa på att göra desserten nu när apelsinerna är som finast
Skär fänkålen väldigt tunt, gärna på en mandolin. Pressa över citronen och låt stå. Häll på mjölken långsamt under vispning så att klumparna försvinner
Låt sockret smälta ner varpå du lägger idina på förhand stektaoch ihopvikta pannkakor ( Plättar) i den heta stekpannan, låt dem stekas en liten stund, häll över konjak och tänd på, låt detbrinnatills lågan slocknar av sig själv, häll iapelsinsaften och detrivnaapelsinskalet
Grädda pannkakorna/crepesi en mindre stekpanna. Förbered smeten till crêpes. Smält matfett i en kastrull (behövs ej med flytande matfett) och rör ner mjölet
Crepes med köttfärsfyllning. De tar kanske en halv timme att göra men det är värt det, sååå goda. För några dagar sedan blev jag fruktansvärt sugen på crepes
Mät upp mjöl i en skål och tillsätt hälften av mjölken. Vispatill en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken tillsammans med äggen och tillsätt sedan det smälta smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.