Crepes. Crepes. Crêpes Suzette är min absoluta favoritdessert. Både lättlagat och himmelskt gott. Passa på att göra desserten nu när apelsinerna är som finast
En gång för några år sedan skulle jag flambera lite konjak i en grönpepparsås. Det slutade med att min mans lugg fattade eld och vi brände bort håret på hans händer
Crepes SuzetteReceptet för 2 personerIngredienser. 4 st lövtunna pannkakor. Saften av en apelsin½ tsk riven apelsinskal2 msk socker½ dl konjak2 dl mjuk vaniljglass1 msk smörVärm upp en flamberingspanna och tillsätt smöret och sockret
Jag hade totalt glömt bort hur gott det är med Crêpes. Jag åt en vegetarisk buffé för någon dag sedan och där fanns goda vegetariska crêpes som var grymt goda
Grädda pannkakorna/crepes i en mindre stekpanna. Förbered smeten till crêpes. Smält matfett i en kastrull (behövs ej med flytande matfett) och rör ner mjölet
Mät upp mjöl i en skål och tillsätt hälften av mjölken. Vispa till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken tillsammans med äggen och tillsätt sedan det smälta smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.