Brulén ska stanna men fortfarande gunga till när du rör på plåten. Jag satt här hemma en kväll framför datorn fast besluten om att jag skulle hitta en efterrätt smaksatt med messmör
Servera medcitrussalladen. Rör ihop resten av mjölken med majsstärkelsen. Citrussallad. Vispa upp strösockret med äggulorna och blanda med mjölken och den utrörda majsstärkelsen
Smält sedan chokladen och blanda den noga med äggmassan. Vispa äggulorna med hälften av sockret. Strö råsocker över puddingarna och "bränn av" dem med gasbrännare så att täcket blir knäckigt, alternativt högt upp i ugnen på grill och hög värme
Igår skulle jag skoja till det och smaksätta med citron men det blev bara gegga, en annan gång provade jag med en gnutta päronkonjak i, det blev väldigt starkt
När man är ute och äter på restaurang så brukar det alltid finnas creme brule till dessert och det kan antingen vara jättegott eller mindre gott beroende på om det är gjort på riktigt eller inte
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.