Crème brûlé med apelsinsmak
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 9 äggulor
  • 11 1/2 dl strösocker
  • 14 1/2 dl vispgrädde
  • 11 1/2 dl mjölk
  • 12 apelsiner, fint rivet skal
  • 12 msk råsocker eller farinsocker
  • 11 ask blåbärLägg äggulorna och sockret i en skål. Vispa kraftigt till en krämig massa.
  • 1 Koka upp grädde och mjölk med apelsinskal i en kastrull. Häll den varma gräddmjölken över äggblandningen under kraftig vispning. Häll upp blandningen i 6 ugnsfasta portionsformar.
  • 1 Ställ formarna i en långpanna. Häll kokande vatten runtom formarna i pannan, ungefär så mycket att det står upp till halva formarna.
  • 1 Grädda på 150 grader i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Smeten kan se lite lös ut i mitten men den stelnar när den kallnar. Ställ formarna kallt i några timmar eller gärna under natten.
  • 1 Strö råsocker eller farinsocker på ytan. Gratinera på hög värme i ugnen några minuter tills sockret smält, eller använd en liten gasolbrännare.
  • 1 Garnera med blåbär.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.