Brulén ska stanna men fortfarande gunga till när du rör på plåten. Jag satt här hemma en kväll framför datorn fast besluten om att jag skulle hitta en efterrätt smaksatt med messmör
Västerbottenpaj med kantareller. Rödvinsmarinerad Oxfransyska med hasslebackspotatis. 1 påse torkad kantareller (om det inte finns färska) 1 gullök, hackad 1 rulle smördeg 4 ägg 1,5 dl créme fraiche, man kan anvä. Gott med ris som tillbehör 1 burk champinjoner 3 vitlöksklyftor, pressade 2 msk Oxfond Salt och peppar 1 st nötytterfilé Ör
Strö ett tunt lager strösocker över bruléerna och karamellissera dem med en brännare eller kör dem snabbt på högsta grilleffekt i ugnen tills sockret är karamellisserat precis före servering
Igår skulle jag skoja till det och smaksätta med citron men det blev bara gegga, en annan gång provade jag med en gnutta päronkonjak i, det blev väldigt starkt
Upprepa två gånger och servera bruléen rumstempererad. Servera medfärska hallon. Vispa ner äggula blandat med socker i gräddblandningen och häll till sist ner Baileys
När man är ute och äter på restaurang så brukar det alltid finnas creme brule till dessert och det kan antingen vara jättegott eller mindre gott beroende på om det är gjort på riktigt eller inte
Kommentarer
piasus50
Gudomligt god!
Logga in eller Registrera för att kommentera.