När jag och T besökte Frankrike förra året vet jag inte hur många crèmebrulé jag mumsade i mig. Grädda brulén i vattenbad i mitten av ugnen tills de stannar men fortfarande har lite gung i mitten
OBS det är viktigt att det går snabbt och är hett samt att äggstanningen inte blir varm och stelnar för mycket (därför är det bra om Crème brûléen är kall)
Strö ett tunt lager strösocker över bruléerna och karamellissera dem med en brännare eller kör dem snabbt på högsta grilleffekt i ugnen tills sockret är karamellisserat precis före servering
Crème brûlé. Chokladmousse. 1. Koka ihop lika delar socker och vatten ordentligt, låt svalna. Sockerlagen skall sedan användas till både mousse och coulis
Detta är en favoritdessert som vi gör ofta. Och lätt är det dessutom. Igår skulle jag skoja till det och smaksätta med citron men det blev bara gegga, en annan gång provade jag med en gnutta päronkonjak i, det blev väldigt starkt
Smaskens till sista slicken kan man lugnt säga att crème brülén blev. OBS det är viktigt att det går snabbt och är hett samt att äggstanningen inte blir varm och stelnar för mycket (därför är det bra om Crème brûléen är kall)
Goda hemmagjorda crème brule till efterrätt. När man är ute och äter på restaurang så brukar det alltid finnas creme brule till dessert och det kan antingen vara jättegott eller mindre gott beroende på om det är gjort på riktigt eller inte
Denna efterrätten äts alldeles för sällan. Så himla underbart god. Gör den. 1 st vaniljstång2 msk råsocker4 st äggulor0,7 dl stösocker2,7 dl vispgrädde0,7 dl mjölkVispa äggulorna med hälften av sockret
En välgjord Creme Brulee är ett av de bästa sätten att avsluta en fin middag, tycker ni inte. Jag hade ju tänkt servera olika sorters Brulee till alla hjärtans dag, men jag tappade dem i golvet när jag skulle ta ut dem ur kylen, snacka om antiklimax =(
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.