Igår skulle jag skoja till det och smaksätta med citron men det blev bara gegga, en annan gång provade jag med en gnutta päronkonjak i, det blev väldigt starkt
Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk och grönsaker
Vispa ihop buljongen medcrème fraichen, och koka upp. Sedan några år tillbaka är det, som jag tidigare nämnt, en tradition att Årets kock får smaksätta en ny crème fraiche
Koka upp grädden och mjölken med hälften av sockret. Blanda resterande socker med äggulorna. När jag och T besökte Frankrike förra året vet jag inte hur många crèmebrulé jag mumsade i mig
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Len, krämig med ett knäckigt täcke av caramell. Koka upp grädde, mjölken och vaniljfröna samt stången
Den hade jag skurit i klyftor, vänt i rapsolja smaksattmed vitlök, samt ljus soya. Ni får helt enkelt stå ut och kanske till ochmed köpa er lite vildsvinskött av en snäll jägare i er närhet
Sedan får portionsskålarna stå, fyllda med créme brulée, i ett vattenbad i ugnen och bli klar. Tror att créme brulée kvalar in som den bästa desserten alla kategorier
Zucchinicarpaccio med parmesan, mynta och kapris. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.