Len, krämig med ett knäckigt täcke av caramell. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Bränn av med en gasbrännare eller försiktigt under grillvärme på ugnen
Garnera medblåbär. Koka upp vaniljstång med frö, grädde och mjölk, och låt svalna något. blåbär. Blanda bären med 1 msk av sockret. Strö över ett tunt lager socker och bränn av med brännare eller högt upp i ugnen i 250º. 75 dl blåbär
Häll upp smeten i portionsformar och ställ dem i en ugnssäker form med lite vatten i botten. Strö ett tunt lager strösocker över bruléerna och karamellissera dem med en brännare eller kör dem snabbt på högsta grilleffekt i ugnen tills sockret är karamellisserat precis före servering
Igår skulle jag skoja till det och smaksätta med citron men det blev bara gegga, en annan gång provade jag med en gnutta päronkonjak i, det blev väldigt starkt
Jag tycker att det ska göras med äkta vaniljstång och vispgrädde och ha ett ganska tjockt lager med karamelliserat socker högst upp som man knackar hål på med skeden
I dag har vi haft en bra dag i solen med trädgårdsfix, god middag o trevligt sällskap. Suget på Creme brulé satte in o jag gjorde i dag brulé med mjölkchoklad
Lite utanför säsong för tillfället så jag ger mig på en sensommarvariant medblåbär. ett mousserande vin, medan den sistnämnda kan vara allt emellan vivace dv
Häll smeten i en långform klädd med bakplåtspapper. Lägg blåbär på smeten. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.